Home

Aardbeving Zakynthos 2023

Reddingswerkers en inwoners zoeken op 30 oktober 2020 naar slachtoffers onder het puin van een ingestort gebouw in Izmir in Turkije. Op die dag vond een zware aardbeving plaats in de Egeïsche Zee tussen de Turkse kust en het Griekse eiland Samos. Foto van Ismail Gokmen, AP Zware aardbeving bij Grieks eiland Zakynthos. UPDATE Het westen van Griekenland is getroffen door een aardbeving met een kracht van 6.8. Het epicentrum van de beving lag in de Ionische Zee tussen. Zware aardbeving bij Grieks eiland Zakynthos: 'Scheuren in de muur' Het westen van Griekenland is getroffen door een aardbeving. Die had volgens het Europese seismologische centrum EMSC een kracht. Vannacht werd het westen van Griekenland getroffen door een zware aardbeving, met een kracht van 6.8 op de schaal van Richter

Aardbeving in Griekenland en Turkije veroorzaakt door

 1. De laatste keer Zakynthos werd getroffen door aardbeving 20 dagen geleden (zondag 9 augustus 2020 08:11). Deze aardbeving had een magnitude van 4.2 op de schaal van Richter. De krachtigste aardbeving in de buurt van Zakynthos had de omvang 6.8
 2. Op 30 oktober 2020 vond er een zware aardbeving plaats in de Egeïsche Zee op 14 km afstand van het eiland Samos. Er waren diverse naschokken. Als gevolg van de beving vielen er zeker 113 doden in Turkije en twee op Samos. Ook waren er vele honderden gewonden
 3. In Kroatië zijn al zeker 7 doden geteld na een aardbeving met een kracht van 6,4 in Petrinja, zo'n 50 kilometer van de hoofdstad Zagreb. Onder hen is een meisje van 12. Verschillende andere mensen raakten gewond en er is ook veel schade in en rond de stad. Het centrum van Petrinja is bijna volledig ingestort
 4. Aardbeving op Samos met kracht 6,7 op de schaal van richter . 30 oktober 2020: 14:14 uur - Laatste update:16:18 uur. Ten noorden van Samos heeft om 13:51 uur een zware aardbeving van 6,7 op de schaal van Richter plaatsgevonden. Volgens ooggetuigen kwam de zee aan land en overspoelde het zeewater de straten
 5. Bij Loppersum was op 14 juli de krachtigste geïnduceerde aardbeving van 2020 met een magnitude van 2,7 op de schaal van Richter. De zwaarste geïnduceerde beving ooit in Nederland gemeten was op 16 augustus 2012 in het Groningse Huizinge met een magnitude van 3,6
 6. Voor een onafhankelijke en rechtvaardige afhandeling van de schade door aardbevingen als gevolg van de gaswinning. Fasering en postcodes Waardedalingsregeling bekend. Ga Heb de woning in dec 2013 gekocht, en helemaal gestript en opgeknapt, anno 2020, woning had behoorlijk schade die is uitbetaald in 2017. Taxateur van de gemeente.
 7. Vanwege de aardbeving van 1953 is 70% van het eiland verwoest, waaronder veel Venetiaanse huizen. Maar dat wil niet zeggen dat er niets charmants is overgebleven. Xigia Beach, in het oosten van Zakynthos, is een natuurlijke spa

Zware aardbeving bij Grieks eiland Zakynthos Buitenland

 1. Het westen van Griekenland is donderdag getroffen door een aardbeving. Volgens het Europees seismologisch centrum EMSC was de beving zo'n 46 kilometer ten zuidwesten van het eiland Zakynthos
 2. In 2008 en 2009 hebben er diverse aardbevingen in Griekenland plaatsgevonden, inclusief een aantal zware bij Kreta, Rhodos, Peloponessos, Zakynthos en Karpathos. Een zware aardbeving kan in Griekenland een kracht hebben van 5 á 6 op de schaal van Richter. Aardbevingen in Griekenland komen vaak voor maar zelden met schad
 3. stens dertig naschokken in de loop van de dag. Er zijn.
 4. De meest recente aardbevingen in en rondom Nederland. Deze kaart laat de epicentra zien van de 15 laatste aardbevingen in en rondom Nederland. Meer informatie over aardbevingen door gaswinning vindt u in de veelgestelde vragen.. Heeft u een aardbeving gevoeld, vul dan hier het enquete-formulier in
 5. Aardbevingen zijn niet ongebruikelijk in Griekenland. In 1953 richtte een beving van 7,2 op Kefalonia en het nabijgelegen eiland Zakynthos grote verwoestingen aan
 6. Aardbeving op Samos met kracht 6,7 op de schaal van richter (geplaatst op: 2020-10-30 14:44:59 ) Ten noorden van Samos heeft om 13:51 uur een zware aardbeving van 6,7 op de schaal van Richter plaatsgevonden
 7. In de Egeïsche Zee nabij de Turkse kust en het Griekse eiland Samos heeft zich een krachtige aardbeving voorgedaan. Gebouwen zijn ingestort en er is overal..

Zakynthos is een eiland met een grote en rijke geschiedenis. Je vindt er cultuur en veel natuurschoon, maar helaas zeer weinig oudheidkundige werken. Deze zijn tijdens de vele aardbevingen verloren gegaan. Zakynthos is het meest zuidelijke van de Ionische Eilanden. De Venetianen gaven het eiland de erenaam 'Zante', Fior di Levante, bloem van de. 02/11/2020 Aardbeving brengt geen dooi tussen Turkije en Griekenland. Griekenland , Turkije , Aardbeving 31/10/2020 Hulpverleners redden ruim honderd mensen uit puin in Izmir. Het komt wel vaker voor dat er aardbevingen zijn in Andalusië maar zo dicht bij de hoofdstad van de autonome regio gebeurt maar zelden. In dit geval ging het om een aardbeving (terremoto) met een kracht van 3,7 op de schaal van Richter met als epicentrum de gemeente Los Palacios y Villafranca, op 7 kilometer diepte aldus de informatie van het Spaanse Nationale Geografische Instituut IGN Het westen van Griekenland is vandaag opgeschrikt door een reeks aardbevingen, die kort na elkaar volgden.. Er zijn geen meldingen van grote schade of slachtoffers. Wel veroorzaakten de bevingen enkele aardverschuivingen en zijn er enkele muren en oude pakhuizen ingestort, aldus lokale media.. De bevingen, met magnitudes van respectievelijk 3,9, 3, 4,2 en 3,3 op de Schaal van Richter, werden.

(klik op een afbeelding voor een vergroting) Lees ook: Zware aardbeving bij Samos Op Samos zijn twee scholieren omgekomen nadat een muur instortte door de aardbeving die de oostelijke Egeïsche Zee vanmiddag trof. Dat meldt de omroep ERT. De tieners van 15 en 17 jaar liepen in Vathy door een smalle straat van school naar huis Zware aardbeving bij het Griekse eiland Zakynthos Zakynthos is erg in trek bij toeristen / ANP . Een aardbeving met een kracht van 6.8 op de schaal van Richter heeft het westen van Griekenland getroffen. Het epicentrum lag in de buurt van het eiland Zakynthos, dat meldt de Amerikaanse geologische dienst USGS 24 januari 2020 Vandaag om 23:05. De vrees bestaat dat de dodentol nog oploopt. Verschillende gebouwen in de getroffen regio in het zuidoosten van Turkije zouden zijn ingestort.. Op zoek naar een vakantie Zakynthos? Vind jouw ideale vakantie voordelig bij Sunweb! ☀Gratis annuleren☀+2000 last minutes☀Laagste prijsgaranti

Zware aardbeving bij Grieks eiland Zakynthos: 'Scheuren in

De stad Zakynthos (Grieks: Ζάκυνθος) is de grootste stad en tevens hoofdplaats van het gelijknamige eiland in de Ionische Zee.Zakynthos-stad heeft circa 13.000 inwoners (peildatum 2006). De plaats werd bij een grote aardbeving in 1953 voor bijna 90% verwoest. De herbouw vond plaats naar oude bouwplannen, waardoor de stad grotendeels haar oude gezicht kon behouden Zakynthos is vaker getroffen door aardbevingen. Er gelden strenge bouwvoorschriften op het eiland, waardoor de schade meestal beperkt meevalt. In 2015 trof een aardbeving van 6,1 het Griekse. Een aardbeving in zee tussen het Griekse eiland Kos en het Turkse Bodrum heeft tot veel schade geleid. Ook zijn er slachtoffers te betreuren. Er vielen twee doden en zeker 120 gewonden in Kos-stad Eerste beelden aardbeving Kroatië, kind uit geplette auto gered Stoppen gaswinning 1,5 miljard euro naar Gronings bevingsgebied 1400 naschokken Dodental aardbeving Izmir stijgt naar 100.

Nederlandse toeristen geschrokken door aardbeving

 1. Grote aardbevingen in de buurt van Zakynthos in de jaren
 2. Aardbeving Egeïsche Zee 2020 - Wikipedi
 3. Zeker 7 doden en veel schade na aardbeving van 6,4 in
 4. Aardbeving op Samos met kracht 6,7 op de schaal van richte

KNMI - Jaaroverzicht aardbevingen 2020

Nederlandse toeristen geschrokken door aardbeving

Aardbevingen Griekenland - info en tips - Griekenland

 1. Aantal dodelijke slachtoffers van aardbeving in Turkije
 2. KNMI - Seismologie - Aardbevinge
 3. Krachtige aardbeving treft Grieks eiland NU - Het

Grieks nieuws Nieuwsbericht Griekenlan

 1. Turkije en Griekenland getroffen door zware aardbeving
 2. Informatie Zakynthos TU
 3. Aardbeving - De Standaar
Foto’s van de schade na aardbeving op Kos | ParakaloGewonden door aardverschuiving op beroemd strand ZakynthosAthene opgeschrikt door aardbeving | ParakaloNavagio-strand Zakynthos tot nader order dicht | Parakalo
 • Kerstpak vrouw.
 • Boomhoroscoop boek.
 • Zuid afrika geschiedenis wikikids.
 • Guinevere.
 • Gezond ontbijt kwark.
 • Hotspots Dordrecht.
 • Tweede naam bij Sam.
 • De Molen zwembad.
 • Ford Mustang 1967.
 • Kerst jingles mp3.
 • Black Ops 2 DLC kopen.
 • Pictogrammen programma downloaden.
 • Lydia Page.
 • Laura Bailey Critical Role.
 • Instagram feed inspiration.
 • Vacature Slachtofferhulp politie.
 • Profiel Instagram bekijken.
 • Tbs kliniek Breda.
 • Tips parkeren Düsseldorf.
 • Yoga poses namen.
 • Glamour redactie.
 • Suède handschoenen.
 • Apprivoiser cheval Minecraft.
 • Mirto alcoholpercentage.
 • Ziekenhuis Lanaken vacatures.
 • Anime text Art generator.
 • Funda IJsvogel, Lathum.
 • Antieke bouwmaterialen België.
 • Kangoeroevlees België.
 • Gezond blog.
 • Inksane Rani.
 • Samsung Galaxy A70 hoesjes.
 • Content creator leeuwarden.
 • Kampfstiefel Bundeswehr.
 • Honda hrv 1.5 VTEC Turbo.
 • Lezen voor de lijst 12 15.
 • Beisbroek activiteiten.
 • Peesplaatontsteking voet in gips.
 • Verwijsindex meldcode.
 • Biotoop definitie.
 • Rat staart omhoog.